24 ігрифікованих публічних консультації проведено! Які результати?

24 ігрифікованих публічних консультації проведено! Які результати?

Яким насиченим видався листопад для Світу Громад!

А все тому, що всього за місяць 15 Майстрів гри "Світ Громад" провели 24 ігрифікованих публічних консультації на базі нового релізу "Світ Громад: Акселератор-ІІІ"для молодіжних ініціативних груп, які беруть участь в екологічному проєкті Міжнародної організації з міграції у 23 громадах України.

Ключові результати реалізації цього спільного з МОМ проєкту:

- Усього в іграх взяли участь 148 учасників, серед яких близько 50 представників влади, які надали консультації молодим лідерам, які втілюють екологічні ініціативи у своїх громадах.

- Опиняючись за одним ігровим столом у рівних умовах, протягом гри симулюючи процеси, що реально відбуваються у громадах, міняючись ролями, учасники могли краще зрозуміти логіку прийняття рішень одні одних у реальному житті. Усе це дозволило побудувати діалог між молоддю та представниками влади, домовитися про різні формати подальшої співпраці, наступні кроки втілення екоініціатив.

Завдяки ігровим сесіям, що включали також післяігрові дебрифінги, вдалося надати молоді консультаційну підтримку з таких тем (тут перелічуємо лише частину):

- впровадження екоініціатив коштом місцевого бюджету;

- вплив проектів на життя та економіку громади;

- ефективне представлення пропозицій владі;

- планування, імплементація та передача результатів проекту;

- екологічні практики, які вже втілюються в громадах, та їх ефективність;

- потенційні напрямки реалізації екологічних проектів у громадах;

- перспективи співпраці з владою та бізнесом;

- спів-фінансування молодіжних проєктів;

- впровадження соціального інвестування;

- можливість створення Фонду громади.

Що значить успішне втілення такого проекту для нас?

1. Новий реліз гри, "Світ Громад: Акселератор-ІІІ", підтвердив статус гнучкого інструменту, який підходить для впровадження комплексних проєктів навіть у час карантинних обмежень.

2. Мережа Майстрів гри дозволяє залучати експертів з усієї України, які готові ділитися унікальним індивідуальним досвідом, і проводити ефективні ігрові сесії.

3. Спільнота Майстрів продовжує поповнюватися експертами з різних галузей завдяки таким проєктам і людям, готовим швидко опановувати майстерність фасилітації гри "Світ Громад: Акселератор-ІІІ"

Нам також є кому і за що подякувати:

Дякуємо всім Майстрам, які погодилися взяти участь у цьому проєкті і використати свої знання і досвід для того, щоб ці ігрифіковані консультації успішно і вчасно були заплановані, проведені, проаналізовані — і принесли додаткову цінність у проект МОМ.

Окрема подяка регіональним координаторам та фасилітаторам за підбір учасників на ігрові сесії та гідну організацію: формування графіку ігор, логістику, пошук приміщень, кейтеринг — ваша допомога значно спростила втілення проєкту.